Kiša - Foto: RTRS
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno vrijeme sa kišom, a uveče i u noći sa susnježicom i snijegom, uz dnevnu temperaturu od 18 do 23 stepena, u višim predjelima od 10 do 15 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana doći će do jačeg naoblačenja sa zapada i počeće da pada kiša na zapadu i sjeveru, zatim u centralnom pojasu i na jugu, a uveče i u noći susnježica i snijeg prvo na sjeveru, zatim u centralnom pojasu.

U noći će biti temperatura vazduha ispod nule u planinama na zapadu, a zatim i na istoku do jutra, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Do jutra u planinskom pojasu biće formiran umjeren sniježni pokrivač, ponegdje manji i u nižim predjelima.

Vjetar će prije podne biti umjeren, povremeno jak jugozapadni, a poslije podne slab do umjere sjeverni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutros je promjenljivo do pretežno oblačno, sa vjetrom slabih promjenljivih smjerova.

Temperatura vazduha izmjerena u 8.00 časova: Čemerno šest, Rudo, Gacko i Han Pijesak devet, Livno 10, Sokolac i Zenica 11, Mrkonjić Grad i Doboj 12, Banjaluka, Bileća, Grude i Sarajevo 13, Ribnik, Srbac, Foča, Trebinje i Bugojno 14, Prijedor, Srebrenica, Novi Grad i Mostar 15, Bijeljina, Višegrad i Neum 16, te Sanski Most 18 stepeni Celzijusovih.

Stiže pogoršanje vremena, mogući udari olujnog vjetra

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske saopštila je da se danas očekuje pogoršanje vremenskih prilika uz jak, na udare olujni vjetar.

Očekuju se padavine, zahlađenje, pojava snijega i mogućnost formiranja snježnog pokrivača.

Tek sutra uveče očekuje se razvedravanje, zbog čega će se u noći na ponedjeljak i u ponedjeljak ujutru javiti mraz.

Pozivajući se na "Vode Srpske", iz Republičke uprave civilne zaštite najavili su za naredne dane porast vodostaja na vodotocima u slivu rijeke Save, ali bez dostizanja kote redovne odbrane od poplava na hidrološkim stanicama na području Republike Srpske.