milosevici protest.jpg

Bileću je na noge podigao slučaj brutalnog prebijanja dvadesettrogodišnjeg Dušana Miloševića.

Porodica Milošević iz Bileće, sa svojim prijateljima, mirno je danas protestovala ispred Palate pravde u Trebinju zbog odluke sudije osnovnog suda Bojane Rikalo da pusti Marka Zvijera iz Bileće koji je sa Željkom Vujovićem brutalno pretukao sugrađanina Dušana Miloševića.

Iz Osnovnog suda poručeno je da će odluka o žalbi na ovu odluku biti donesena do nedjelje. Željko Vujović je u bjekstvu.

A tačno prije sedam dana u Bileći se odvijala prava drama. Batine, otmica, ubacivanje u gepek, vožnja van grada, potom brutalno prebijanje i nakon toga izbacivanje iz automobila nisu radnja filma nego događaj koji je na noge podigao ovu opštinu , ali i zgrozio sve ostale.

dusan milosevic.jpg

Ovako su Marko Zvijer i Željko Vujović iz Bileće oteli i prebili nedužnog dvadesettrogodišnjaka iz iste opštine Dušana Miloševića. Iako se sve dogodilo u petak policija je reagovala tek u ponedjeljak, jer Dušan, zbog prijetnji nasilnika, napad nije smio da prijavi.

Policija je iz drugih izvora došla do saznanja i slučaj je stigao u ruke pravosudnih institucija. Ipak, osnovni sud Marka Zvijera pušta iz pritvora.

„ Želimo da nam objasni neko po kom osnovu je sudija donijela odluku i zašto i želimo takođe da pitamo kakva bi njena odluka bila da je njeno dijete neko uzeo , provozao do Bilee i vratio i to bez prebijanja“- pitao je javno rođak prebijenog mladića Milentije Milošević.

Opisujući svog bratića nakon prebijanja njegov stric Zoran Milošević rekao je da je mladić bio izbezumljen, plav, da je imao rane na leđima.

„ Rekao sam mu idemo da prijavimo policiji, a on je rekao- striko nemoj zaklaće mi sestru“ kroz suze je novinarima govorio Zoran Milošević.

Dušanov drugar Bojan Grubačić bio je očevidac i još potresen priča kako je došlo do sitne prepirke u kafiću, u kojoj čak i nije direktno učestvovao Dušan.

„Nakon kraće rasprave pretukli su ga ubacili u gepek i odvezli u nepoznatom pravcu“ rekao je Bojan istakavši da su pokušali da uspostave kontakt telefonom, ali nisu uspjeli. Nije se javljao.

Otac i djed Dušana Miloševića nisu danas mogli da govore. A Dušan je kući još u šoku. Šokirana je i šira javnost. Sud će do nedjelje najkasnije do deset da se odredi ostaje li pri stavu da Zvijer bude van pritvora ili ne.

Napadači, Zvijer i Vujović, na prošlim izborima bili su kandidati za odbornike na listi SRS dr Vojislav Šešelj u Bileći.

radikali bileca.jpg