Ponašanje Nebojše Vukanovića, koji je poslanik u Klubu SDS-a, i danas nailazi na osudu predstavnika političkog, javnog života i građana. Svi su istog mišljenja - nepristojno je koristiti sveto mjesto za prikupljanje političkih poena.Iz Eparhije zahumsko-hercegovačke za SRNU su rekli da su saglasni sa stavom igumanije Pavle, koja je Vukanoviću u Mrkonjićima rekla da, prije nego što postavi neko pitanje, treba da zna da se nalazi na svetom mjestu i da se tako prema njemu i odnosi.

- U ovom duhovnom centru u Mrkonjićima gdje je rođen Sveti Vasilije Ostroški morate da vodite računa o tome kakva pitanja postavljate. Pitanja koja su iz domena politike ili nekih drugih stvari postavljajte na nekom drugom mjestu. Ovo je velika svetinja i tako se prema njoj treba i odnositi - rekla je igumanija Pavla.

Mostarski paroh Radivoje Krulj izjavio je da svetinje nisu mjesta za političke obračune.

- Sve što je rekla igumanija Pavla potpisujem i slažem se. Kada ulazimo u svetinje moramo znati kako se ponašati, to je elementarna hrišćanska etika - rekao je Srni Krulj, koji je arhijerejski zamjenik episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog.

Vukanovićevo ponašanje osudili su i građani Trebinja.

- Polemike su za skupštinsku salu, a i tu postoje određene procedure – komentariše psiholog Aleksandar Milić.

- Odavno je vidljivo da se to dešava na skupštinskim sjednicama, a sada smo svjedoci da se prenosi i na teren - rekao je Srni Milić.

Milić je dodao da za polemike koje su vođene juče u Mrkonjićima nije bilo ni vrijeme, ni mjesto.

Gradski odbor SNSD-a osudio je Vukanovićevo ponašanje na, kako ističu, najsvetijem mjestu u Hercegovini.

Osude su stigle i iz Ujedinjene Srpske i Socijalističke partije.

Podsjetimo, Vukanović je neprimjerenim pitanjima juče pokušao da isprovocira premijera Radovana Viškovića, tokom posjete Mrkonjićima, rodnom mjestu Svetog Vasilija Ostroškog i mjestu gdje se gradi pravoslavni duhovni centar.