Muškarac koji je sinoć otvorio rafalnu paljbu iz kalašnjikova u selu Kanak kod Siska uhapšen je, saopštila je sisačko-moslavačka policija. Oni su ga uhapsili tokom noći nakon što je u pucnjavi smrtno stradala žena (45), a četiri su osobe povrijeđene.
– Medicinska pomoć im se pruža u sisačkoj Opštoj bolnici gdje je utvrđeno da su teško povrijeđeni – navedeno je kasno noćas iz policije nakon što se za pomahnitalim muškarcem tragalo nekoliko sati.

Kako je potvrđeno iz policije lakše povrede zadobio je i vatrogasac.

-Ljekarska pomoć pružena je i dvijema osobama, među kojima je jedno dijete, a koje su bježeći lakše povrijeđene. Tokom sinoćnih događaja u potpunosti su izgorele dvije kuće i jedan automobil, dok su jedna kuća i jedan automobil izgorjeli djelimično – istakli su, a prenosi portal 24 sata.hr

Muškarac star oko 60 godina je kako su prenijeli hrvatski mediji sinoć oko 20 sati, naoružan vatrenim oružjem, došao u kuću kod komšije i počeo da puca.

Neki od komšija ispričali su kako ih je ranije muškarac optuživao da ga truju.

– Kad sam došao tamo, vidio sam dim, vidio sam vatru, vidim ljudi uplašeni svi i kažu mi: „Bježi, ide on, puca po ljudima, pali kuće!“ Ja sam uzeo djecu, pobjegao, ženu sam pokupio i došao na sigurno mjesto. Sad sam se vratio nazad da vidim što će se desiti s njim, a i moram se vratiti doma – ispričao je jedan svjedok, prenosi Telegram.

Kako je ispričao osumnjičenog za ubistvo poznaje celi život jer su odrasli zajedno.