Poslije osam godina potpunog zastoja i devastiranja opreme od strane bivšeg vlasnika, bilećka "Kovnica" nedavno je iskovala probne primjerke prstenova za ležajeve, za auto-industriju.


Revitalizacija fabrike traje osam mjeseci, nakon što je, poslije sedmogodišnjeg stečaja, dobila novog vlasnika iz Kalesije. Pokretanje proizvodnje očekuje se na proljeće.
Poslije instalisanja novih energetskih vodova, revitalizacije dijela mašina i ugradnje novih, iskovani su probni komadi. Poslije više od tri decenije u "Kovnici", i osmogodišnje pauze, dio radnika ponovo je angažovan.
"Bio sam taj koji nije htio da fabrika dođe u takvu situaciju i to me ponukalo da dokažem ovom narodu da ova fabrika može da radi", istakao je inženjer mašinstva Novak Svorcan.
"Očekivao sam, ali nisam mogao da vjerujem. Nadam se da će biti kao prije, inače ne bih došao", dodao je strugar Novak Hrnjez.
Za osposobljavanje linija kovanja i serijsku proizvodnju, biće potrebno još nekoliko mjeseci. Revitalizacija se obavlja uz nadzor stručnih radnika "UNIS TOK-a" iz Kalesije, u čijem će sastavu raditi.
"Ovdje je prvenstveno bitna zaštita radnika, pa onda i mašin. Da se dovede u potpunu ispravnost. Radimo oko desetak sati svaki dan", ističe radnik na održavanju mašina Milan Samardžić.
"Kovnica oživljava zahvaljujući ovim ljudima, koji su je kupili, koji su bili zainteresovani prije desetak godina da se ovdje angažuju, i kamo sreće da su tada došli", izjavio je Novak Svorcan
Predstavnici menadžmenta i vlasničkih struktura kalesijskog UNIS TOK-a, planove investiranja saopštiće prilikom zvaničnog pokretanja proizvodnje. A nezvanično, u obnovu je uloženo više stotina hiljada maraka.
"Opština je spremna da pomogne ljudima koji žele da rade. Čini mi se da smo našli pravog partnera", poručio je načelnik Opštine Bileća Miljan Aleksić.
Na linijama kovanja, u tri smjene, zaposlenje bi trebalo da nađe do pedeset radnika. Proizvodi su namijenjeni za teretnu autoindustriju zemalja Evropske unije.

RTRS