U naselju Gorica danas su gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i predstavnici „Pošta Srpske“ otvorili poslovnicu pošte.

Izražavajući zadovoljstvo zbog činjenice da će stanovnici najbrojnije mjesne zajednice u Trebinju sada na raspolaganju imati i šalter „Pošta Srpske“, Petrović je rekao da, ukoliko poslovnica postane samoodrživa, postoji mogućnost da u njoj budu zaposlena još dva radnika.

Gradonačelnik Trebinja je rekao da će njihovo zaposlenje delegirati mjesna zajednica.

„Kako sam se već dogovorio sa direktorom Kraljevićem, to će biti dva najteža socijalna slučaja iz ovog naselja. Ali, poslovnica mora da bude samoodrživa“, rekao je Petrović.


Gradonačelnik je danas obećao da će Gradska uprava u narednom periodu obezbijediti još jedan prilaz objektu i pomoći u okolnom uređenju i podsjetio da će Gorica uskoro dobiti i policijsku stanicu sa 20-ak pripadnika.

Direktor Područne jedinice „Pošta Srpske“ u Trebinju Jovo Kraljević je istakao da će se u poslovnici u Gorici pružati sve usluge koje „Pošte Srpske“ inače pruža svojim korisnicima.

„I ranije smo otvarali poslovnicu u Gorici, ali bi ona ubrzo bila zatvorena jer je bila nerentabilna. Nadam se da će ovoga puta poslovnica opstati duže vrijeme“, rekao je Kraljević.


Prema njegovim riječima, poslovnica je otvorena na inicijativu mjesne zajednice Gorica i odbornika u Skupštini grada Blagoja Šupića.

Radno vrijeme poslovnice „Pošta Srpske“ u Gorici biće svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova.


Izvor: Grad Trebinje