IMG_20210921_123214.jpg (178 KB)

U Trebinju je danas promovisana poštanska marka „100 godina Gimnazije u Trebinju“, povodom značajnog jubileja ove čuvene obrazovno-vaspitne ustanove, koji se proslavlja brojnim manifestacijama u gradu na Trebišnjici.

U saradnji Gimnazije „Jovan Dučić“ Trebinje i „Pošta Srpske“ izrađeno je 10.000 primjeraka ove markice, nominalne vrijednosti 0,90 maraka, koja će, kako se moglo čuti, ime i jubilej trebinjske gimnazije pronositi širom svijeta.

Zoran Protić, izvršni direktor za informaciono-komunikacione tehnologije, razvoj, prodaju i marketing u „Poštama Srpske“ je istakao da „Pošte Srpske“ prate sve značajne kulturne , sportske manifestacije , znamenite događaje i ljude i na taj način ostavljaju trajan podsjetnik znanosti RS i budućim generacijama.

„Srećni smo da i mi možemo učestvovati u obilježavanju ovog značajnog jubileja ovakve obrazovne ustanove i u ime „Pošta Srpske“ bih svim učenicima zaželio da budu dobro ljudi, učenici, da uspješno završe svoje školovanje i da se vraćaju svom Trebinju i da u njemu ostvaruju svoje buduće živote“, naveo je Protić.

IMG_20210921_123247.jpg (128 KB)

Dragoslav Banjak, predsjednik Skupštine Grada Trebinja je rekao da je ovo još jedna u nizu manifestacija kojima se obilježava značajan jubilej trebinjske gimnazije.

„Poštanskom markicom ćemo slavu naše škole pronijeti širom svijeta. Ko god dobije pismo s ovom markicom podsjetiće se da u jednom malom gradu, na jugu Hercegovine, postoji škola koja već čitav vijek priprema mlade ljude za univerzitet“, istakao je Banjak.

Mišo Pešić, direktor Gimnazije „Jovan Dučić“ je rekao da će do kraja ove godine biti održane brojne manifestacije posvećene stogodišnjici rada gimnazije u Trebinju.

„Ovim povodom, trebalo bi da bude održana i svečana akademija, a uz to će biti upriličena prezentacija rada školskih sekcija. Imaćemo, početkom oktobra, i jednu simboličnu uličnu trku. Ideja nam je da kroz brojne manifestacije slavimo godinu jubileja škole koja je veoma značajna za naš grad. Gimnazija „Jovan Dučić“ je vaspitavala i obrazovala veliki broj naših sugrađana, poslala u svijet brojne mlade kvalitetne ljude koji su svojim znanjem doprinosili tamo gdje su boravili. Nadam se da će i u narednom periodu biti kvalitetnih đaka, na koje ćemo svi biti ponosni, koji će se vratiti u Trebinje i doprinositi razvoju našeg grada“, naveo je Pešić.

IMG_20210921_121925.jpg (169 KB)

Da će tako i biti potvrđuju sadašnji maturanti koji su ponosni na školu koju pohađaju i na sve ono što su tokom školovanja uradili.

Lani Ćapin, maturantkinji Gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja je čast što je učenik trebinjske gimnazije.

„Prije svega zato što smo tokom četiri godine stekli mnogobrojna znanja i iskustva kako sa profesorima tako i međusobno. Ponos je biti učenik gimnazije ovakve kakva jeste i nadamo se da će i generacije koje dolaze poslije nas da nastave našim stopama“, istakla je ova talentovana gimnazijalka.

Markica „100 godina Gimnazije u Trebinju“, koju je dizajnirala Tanja Kuruzović, grafički dizajner „Pošta Srpske“, puštena je u prodaju 10. septembra.

Na promociji su nastupili i članovi orkestra Gimnazije „Jovan Dučić“.