Postavljen kamen temeljac za objekat Jedinice žandarmerije i SOP Gorica Trebinje

Kamen temeljac 3.jpg (610 KB)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević prisustvovali su danas polaganju kamena temeljca za izgradnju novog objekta Jedinice žandarmerije i Staničnog odjeljenja policije Gorica Policijske uprave Trebinje.

Kamen temeljac su položili Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i gradonačeknik Trebinja Mirko Ćurić, na lokaciji - Nikšićki put, u neposrednoj blizini Vrtića "Srbija".

Vrijednost radova je 1.074.000 KM. Površina zemljišta je 1.876 m2, dok je površina objekta 802 m2.

Ministar Karan je istakao zadovoljstvo zbog izgradnje novog objekta, jer Gorica je naselje koje se razvija i zaslužuje da se policija primakne direktno u zajednicu i pomaže ljudima, a sa druge strane žandarmerija je posebno obučena jedinica koja se priprema za najteže zadatke i zbog toga moraju imati posebne i lokacije radi brže intervencije i slično.

„Mnogo se ulaže u MUP RS. Podsjetiću da je samo od 2018. godine uloženo skoro 150 miliona maraka, na opremu, oružje, automobile, posebna tehnička vozila, helikoptersku jedinicu i naravno izgradnju novih objekata. Pomenuću i Centar za obuku Zalužane, gdje smo renovirali 11 postojećih objekata, uradili novi broj objekata. Tamo će biti Srednja škola MUP-a. Evo, kada sam već to pomenuo, dva su paralelna jačanja kapaciteta policije, kadrovsko i opremanje“, kazao je ministar Karan.

Kamen temeljac 2.jpg (1.22 MB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da nije bezbjednost samo na policiji, već na svima nama.

„Gorica, kao najveća mjesna zajednica zaslužuje da ima ovakav jedan objekat, pogotovo što je blizu vrtić i igralište. Kao Grad Trebinje smo dali na korištenje naše prostorije dok ne bude gotov objekat. A po završetku će sigurno sa boljim uslovima, bezbjednost biti na većem nivou. Ono što je zamišljeno je da nam bude bolje i sigurnije i nama i turistima koji dolaze u Trebinje. Današnju posjetu ministra i direktora policije ćemo iskoristiti da razgovaramo o tome šta bi još trebalo uraditi da poboljšamo bezbjednost. Naravno, da ima komentara da li će tu biti organizovane vježbe, da li će biti pucanja, ali sigurno će sve se raditi po zakonu, da bi građani bili sigurni“, naveo je gradonačelnik Ćurić.

Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje je istakao da je cilj gradnje objekta da ojača sigurnost svih građana i sigurnost i djece iz vrtića.

„Kao što je policija trenutno u školama da bi jačala sigurnost i bezbjednost djece. Nama će sigurno olakšati rad. Zgrada u kojoj je trenutno smještena PU Trebinje je iz vremena Austrougarske, tako da će ovaj objekat značiti sa više aspekata“, zaključio je Laketa.

Kamen temeljac 5.jpg (516 KB)

 

 

 

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×