inspektorke-kontrola.jpg (129 KB)

Na području trebinjske regije proteklog vikenda izvršene su 34 kontrole poštovanja mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, od čega su u dva slučaja utvrđeni propusti u pridržavanju preventivnih mjera, te su izrečene kazne u ukupnom iznosu od 4.000 KM.

Ovo je za Radio Trebinje potvrđeno u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, koja je i ovog vikenda u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave vršila pojačane kontrole poštovanja mjera zaštite od epidemije među privrednim subjektima.

„I ovog vikenda akcenat u kontrolama bio je usmjeren na ugostiteljske objekte u večernjim satima, kada se može očekivati veća frekvencija građana, te vozila javnog prevoza u kojima se na dnevnom nivou smjenjuje veći broj korisnika“, kažu u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove.

U toku proteklog vikenda na području Srpske izvršeno je ukupno 514 inspekcijskih kontrola, od čega je 13 bilo sa utvrđenim nepravilnostima, koje se odnose na obezbjeđivanja fizičke distance, broj lica koja istovremeno borave u objektu, te korišćenje zaštitne opreme.

Ukupno je izrečeno kazni u iznosu od 11.100 KM.

„Još jednom želimo naglasiti da cilj inspekcije nije kažnjavanje, već da se provođenjem svih preventivnih mjera širenje virusa korona suzbije koliko je to moguće. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata uz poštovanje svih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona, a u cilju što lakšeg prevazilaženja poteškoća izazvanih pandemijom“, ističu u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove.