Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je danas Zakon o slobodi vjeroispovesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, prenose podgoričke „Vijesti“.djukanovic-zakon.jpg

Zakon će ubrzo biti objavljen u Službenom listu. Ukazom "šefa" države Zakon stupa na snagu.

Taj akt je usvojen preksinoć u Skupštini, glasovima vladajuće koalicije i SDP-a. Izglasavanju zakona je prethodio incident u parlamentu, nakon kojeg su uhapšeni svi poslanici Demokratskog fronta.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, pozvao je ranije danas Đukanovića da ne donese ukaz o Zakonu o slobodi vjeroispovesti, već da ga vrati ponovo Skupštini kako bi se uklonili njegovi nedostaci i donio nov zakon.

Đukanović nije čekao. Verifikovao je odmah odluku skupštinske većine i stavio "državnu" tačku na ovu priču.

I, ovim gestom Đukanović je potvrdio svoju namjeru- da uništi sve što je srpsko u državi Crnoj Gori. U vrijeme božićnog posta, vrijeme kada pravoslavni vjernici idu u susret najradosnijem prazniku Milo Đukanović bezobzirno "udara" na srpske svetinje u ovoj državi.

Je li mu krajnji cilj da "istrijebi" Srbe iz Crne Gore? Želi li da pokaže svoju "moć" ili ispuni obavezu prema Zapadu?

Sve ovo poznavaoci crnogorskih prilika ističu kao dio "velikog" plana Đukanovića i njegovih stranih mentora.

Šta god da je u pitanju jasno je da Đukanović korak po korak Crnu Goru vodi daleko od njenog srpskog porijekla u budućnost neizvjesnu i tešku koja će u istoriju ove države ovog izdajnika srpstva upisati crnim slovima.

Drznuo se da u vrijeme blagih dana učini ovakvo nedjelo ne obazirući se ni na čije apele, poruke, prijedloge, ne uvažavajući mogućnost kompromisa. Ne želeći da gleda ni čuje episkopstvo, sveštenstvo i monaštvo Mitropolije niti narod kome je do juče pripadao.

Politički tron koji čuva i zadržava godinama upravo na podjelama po svaku cijenu i dalje želi da zadrži.

A, šta će nekome bilo kakav tron, ako svojim potomcima ostavlja teret koji nikakvim novcem ni materijalnim bogatstvom ne može da nadoknadi...

Svako ko u Boga vjeruje vjeruje i u Božju pravdu, jer ova ljudska, pogotovo u Crnoj Gori može da se "kupi", a samim tim potpuno je bezvrijedna.