Huavej.jpg (763 KB)

U Trebinju su danas Memorandum o razumijevanju u vezi sa digitalnom transformacijom u privredi potpisali Vojin Mitrović, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske i Šu Kun, generalni direktor kompanije „Huavej tehnolodžiz“ Banja Luka.

Ministar Mitrović kaže da Memorandum predstavlja formalni okvir, kako bi dvije strane mogle realizovati svoje zadatke i aktivnosti.

„Do sada nismo potpisivali ovakvu vrstu memoranduma koji predstavlja pravni osnov kako bi se moglo pristupiti daljim aktivnostima na realizaciji konkretnih stvari. Ovim Huavej ima pravo i, na neki način, obavezu da prenosi svoja znanja, vještine i iskustva prilikom digitalne transformacije privrede u RS. Ono što je Memorandumom definisano je da je Huavej, odnosno Republika Kina, zainteresovana za ekonomski napredak i tehnološki razvoj RS, pogotovo na području digitalnog razvoja“, objasnio je ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Šu Kun, generalni direktor kompanije „Huavej tehnolodžiz“ Banja Luka je naveo da je „Huavej“ vodeći lider u IT industriji i kao takav je spreman da podijeli svoja znanja i iskustva na teritoriji RS.

„Ovo je još jedan korak naprijed u našoj već uspješnoj saradnji u prošlosti i radujemo se našoj saradnji u budućnosti“, istakao je Šu Kun.