curic matijasevic.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predsjednik Fondacije “Slobodan i Margareta Galeb” Milorad Matijašević potpisali su sporazum o obavezama i odgovornostima u procesu realizacije projekta izgradnje upravne zgrade za institucije koje se bave socijalnom zaštitom na području našeg grada.

Ćurić je istakao da je porodica Galeb izrazila želju da Trebinju pokloni objekat u kojem bi, između ostalih sadržaja, bio smješen i Centar za socijalni rad.

“Osim Centra za socijalni rad odnosno kancelarijskog prostora za upravi, objekat treba da posjeduje prostorije za individualne i grupne tretmane, porodično savjetovalište, odmor i stručni rad, dnevni boravak sa prostorom za igru i druge neophodne sadržaje u svrhu obezbjeđivanja socijalne zaštite”, naveo je Ćurić.

On je kazao da će Grad, prema potpisanom sporazumu, obezbijediti zemljište u Zasad polju, građevinsku dozvolu i komunalnu infrastrukturu, dok će Fondacija “Slobodan i Margareta Galeb” obezbijediti pojektnu dokumentaciju, sredstva za izgradnju objekta i nakon toga predati izgrađen objekat po sistemu “ključ u ruke” Gradu Trebinju.

Početak radova se očekuje nakon izrade glavnog projekta.