IMG_3530_resized_20220727_104143629.JPG (124 KB)

U Trebinju je danas potpisan sporazum o saradnji na održavanju, upravljanju i promociji biciklističke rute „Ćiro“.

Sporazum je, u ime Grada Trebinja potpisao Dražen Bošković, zamjenik graodnačelnika Trebinja i predstavnici još pet hercegovačkih gradova i opština: Mostar, Stolac, Neum, Ravno i Bileća.

Bošković je istakao da će ovim sporazumom biti trasirani temelji za buduće sadržaje duž biciklističke rute „Ćiro“ i da bez regionalnog uvezivanja ovih lokalnih zajednica ne možemo imati kvalitetan turistički i dugoročno održiv proizvod.

„Sporazumom se definiše upravanjanje, održivost i promocija ove biciklističke staze. Ovaj sporazum će biti temelj za buduće razvojne projekte iz fonodova Evropske unije, budžeta lokalnih zajednica ili nadležnih ministarstava. Očekuje nas dosta posla da zajednički radimo i razvijamo sadržaje i sigurno je da ćemo u narednom periodu imati na raspolaganju brend, kompletiranu biciklističku stazu za sve turiste i lokalno stanovništvo koje će koristiti kapacitete ove biciklističke staze“, naveo je Bošković.

IMG_20220727_104222_resized_20220727_104301428.jpg (140 KB)

Ivica Sivrić, direktor REDAH-a kazao je da će za provođenje ovog plana biti zaduženo tijelo Foruma biciklističke rute ­­„Ćiro“.

„Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja nastavak aktivnosti na razvoju i promociji turizma oko rute ­­­­'Ćiro' koji će doprinijeti kvalitetnijoj komunikaciji i koordinaciji aktera na području rute, što će u konačnici značiti da se destinacijom upravlja na jedan sistemski način, te će rezultirati povećanje broja turista i time boljem položaju svih zainteresovanih aktera uključenih u aktivnosti pružanja usluga“, rekao je Sivrić.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i Predrag Tešić, pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo u Vladi RS koji je istakao da resorno ministarstvo podržava razvoj turizma u Hercegovini i nastaviće da podržava ovakve ili slične projekte u korist svih građana Republike Srpske.