Potpisivanje Ugovora - Foto: RTRS

U Banjaluci je danas potpisan ugovor o izgradnji 17 kilometara dionice auto-puta Brčko-Bijeljina.

Ugovor su u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske potpisali vršilac dužnosti direktora Autoputeva Republike Srpske Nedeljko Ćorić, vršilac dužnosti direktora za tehničke poslove u Autoputevima Slobodan Stanarević i predstavnik konzorcijuma kineskih kompanija Li Gang.

Ukupna vrijednost iznosi 346 miliona i 955 hiljada KM, bez PDV-a.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjednik Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović.

- Sjedište kineske firme koja će izvoditi radove na izgradnji auto-puta je u Varšavi, ali će biti premješteno u Republiku Srpsku, tačnije u Banjaluku - rekao je vršilac dužnosti direktora Autoputeva Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Ćorić je rekao da je ovo važan dan za Republiku Srpsku.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozdravio je projekat.

Kaže da je usložnjeno sve u Brčko distriktu zbog zahtjeva koje traži bošnjačka strana.

Potpisivanje Ugovora (Foto: RTRS)

- Mi očekujemo da ćemo u naredne četiri do pet godina imali završen auto-put na ovoj relaciji - naveo je Dodik.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je istakao da je ovaj projekat bitan zbog povezivanja Banjaluke i Beograda.

- Republika Srpska je poželjna destinacije za investicije - rekao je Višković.

Predstavnik konzorcijuma kineskih kompanija Điang DŽ rekao je da su veoma zadovoljni jer su dobili priliku raditi na navedenim projektu.

- Naša grupacija je poznata građevinska kompanija koja se nalazi na 34 mjestu od 500 najpoznatijih građevinskih kompanija u svijetu - rekao je Điang.

On je rekao da će grupacija pružiti kvalitetne rezultate u radu.

- Naša kompanija je odlučna da se integriše i zaživi na tržištu Republike Srpske. Naše obećanje je da se naše predstavništvo prebaci na područje Banjaluke - istakao je Li.