Ugovor o izradi Studijske dokumentacije za dionicu autoputa  Čvor Metković – Dubrovnik (Osojnik) potpisan je juče u Zagrebu, a potpisivanju je prisustvovao i župan Nikola Dobroslavić, kao i parlamentarac Branko Bačić.
 
autocesta_dubrovnik_640x360.jpg

U ime Uprave HAC-a d.o.o. predsjednik dr.sc. Boris Huzjan je potpisao Ugovor za izradu Studijske dokumentacije povezivanja Južne Dalmacije na sistem  mreže autoputeva u Republici Hrvatskoj na potezu od čvora Metković do budućeg mosta Pelješac i od čvora Doli do Grada Dubrovnika s poslovnim udruženjem  TRAFFICON d.o.o. i PRO URBE k.f.t., skladno zaključku sa sjednice Vlade Republike Hrvatske koja je održana u Dubrovniku početkom februara 2019. godine.

Izrada Studijske dokumentacije podrazumijeva utvrditi opravdanost izgradnje autoputa od čvora Metković do Dubrovnika, u prvoj fazi preko Pelješkog mosta i pristupnih cesta koje su trenutno u izgradnji. Današnjim potpisivanjem ugovora, napravljen je još jedan korak u izgradnji autoputa do Dubrovnika kroz hrvatsku teritoriju, kako je predviđeno Prostornim planom Dubrovačko-neretvanske županije.