Stipendije 1.jpg (838 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je danas ugovor za stipendiranje 90 studenata iz našeg grada, a mjesečni iznos stipendije je od 150 do 250 KM.

Prvih deset studenata na rang listi dobilo je po 250 KM, sljedećih 20 studenata po 200 KM, a ostali po 150 KM.

Iz gradskog budžeta za stipendije će biti izdvojeno 155 hiljada KM.

Kristina Kuljić, student druge godine studija na beogradskom Univerzitetu kaže da je stipendija stimulacija, jer studenti znaju da imaju ljude koji podržavaju njihov trud, a cilj je vratiti se u svoju zemlju i grad nakon završenog fakulteta.

Biljana Vučurević, majka tri studenta koji akademsko znanje stiču u Srbiji, navela je da podrška grada znači dosta roditeljima, a i djeci je nagrada za trud i učenje.

Dragan Žarković, ujak Anastasije Bubalo,koja studira u Novom Sadu, zahvalio se gradskoj upravi i gradonačelniku, istakavši da će njegovoj sestrični, kao djetetu bez jednog roditelja, stipendija mnogo značiti i biti podstrek da što bolje uči i redovno završi fakultet.

Stipendije.jpg (872 KB)

„Ovo nije sve što se tiče stipendiranja, jer smo već potpisali ugovore sa najuspješnijim studentima iz našeg grada, njih 10, koji su imali najbolje prosjeke, a iznos njihovih stipendije je 250 KM mjesečno.Takođe, kao novinu smo ove godine uveli stipendiranje studenata koji upišu trebinjske fakultete, bez obzira odakle dolaze. Nadamo se da će svi završiti u roku, sa dobrim prosjekom i, uz našu pomoć, naći zaposlenje u Trebinju i RS,“ istakao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je rekao da su ove godine, po prvi put, dodjeljene stipendije i za dva studenta iz iste porodice.