Vukašin Samardžija (foto: radio nevesinje) -
Potraga za nestalim dječakom Vukašinom Samardžijom biće nastavljena i tokom noći, potvrđeno je iz nevesinjske Civilne zaštite.

Na terenu je trenutno stotinjak pripadnika Gorske službe spasavanja iz cijele BiH sa psima tragačima. U potragu su uključeni policija, civilna zaštita, vatrogasci, planinari, lovci, rodbina i građani Nevesinja.

Ukoliko ni noćas ne bude rezultata za sutra je planirana još šira akcija traženja u koju će biti uključeni i dronovi Republičke uprave Civilne zaštite i Helikopterskog servisa RS.

Iz Opštinskog štaba Civilne zaštite pozvali su sve ljude spremne da pomognu u traženju desetogodišnjeg dječaka da ujutro dođu u Seoski dom u Krekovima.

Policijska stanica Nevesinje jutros je zaprimila prijavu da je juče oko 15.30 časova nestao desetogodiši Vukašin Samardžija, nastanjen u mjestu Bojišta, opština Nevesinje.

Dječak je visok oko 130 centimetara, sitne je građe, crne kose i crnih očiju. Posljednji put je viđen u jakni plave boje sa bijelim šarama, sivoj trenerci i braon gumenim čizmama. Smatra se da se dječak od kuće udaljio biciklom sa psom, rase šarplaninac.