9AC7B615-4F56-4E5E-9864-508A14414757.jpeg
Policija danas nastavlja potragu za tijelom dvogodišnje Danke Ilić.

Do sada je pretraživana Lazareva pećina kod sela Zlot, Lazarev kanjon, kao i cjelokupno područje duž Zlotske rijeke, prenosi RTS.

Dvojici osumnjičenih za ubistvo dvogodišnjeg djeteta određen je pritvor do 30 dana. Sumnja se da su brat i otac jednog od osumnjičenih pomogli da se sakrije tijelo. U međuvremenu, brat je preminuo u Policijskoj upravi Bor, dok je ocu određen pritvor.

Policija je juče saopštila da su sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja pretražili pola trase od sedam kilometara Lazarevog kanjona, a pretraživali su i jamu iznad kanjona, koja je duboka 70 metara.

Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema.

Dronom sa termovizijskim kamerama i mogućnošću za 3D mapiranje pregledana je cijela zona kanjona i tom prilikom ništa nije uočeno.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo i oni su sprovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Zaječaru, nakon kojeg im je određen pritvor.

Komentarišući ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti Vladi da se ponovo uvede smrtna kazna za najteža krivična djela.