Policija rs.jpg

Osnovni sud u Zvorniku potvrdio je optužnicu protiv policajca Nebojše Đokića (25), jer je prilikom hapšenja tukao mladića M. R. nogama, rukama i pendrekom.

Prema optužnici, Đokić je krivično djelo povreda ljudskog dostojanstva, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, za koje ga tereti Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, počinio 31. jula 2021. godine dok je bio na radnom mjestu. U optužnom aktu navedeno je da je prvo došlo do verbalne rasprave sa oštećenim M. R, te ga je policajac Đokić upozorio, njega i kolege, da ne stvaraju buku, jer je kasno doba noći.

-Oštećeni je sa društvom nakon opomene otišao, ali je osumnjičeni Đokić potom pozvao u pomoć interventnu policiju – navedeno je u optužnici. Dalje je navedeno da je po doalsku interventne policije, prilikom hapšenja, u namjeri da ga povrijedi, udario je M. R. više puta nogama, rukama i policijskim pendrekom po raznim dijelovima tijela.

Iste radnje, kako stoji u optužnici, policajac Đokić nastavio je i tokom odvoženja muškarca u policijsku stanicu kao i u samoj policijskoj stanici.

-Tom prilikom mladiću je nanio povrede u vidu krvnog podliva u području glave, lijeve potkoljenice, lijeve butine, desne nadlaktice i podlaktice.

U tom maltretiranju muškarac je zadobio i oguljotine sa unutrašnje strane skočnog zgloba, krvni podliv lijeve nadlaktice sa oguljotinom, krvni podliv sa unutrašnje strane gornje usne, oguljotinu donje usne, krvni podliv desne strane ramena, krvni podliv na desnoj strani leđa, kao i oguljotinu – stoji u optužnici.

Oštećeni je, pošto se loše osjećao, tražio da ga odvedu ljekaru, ali se, zbog prijetnji policijskog službenika, bojao reći doktoru da mu je povrede nanio osumnjičeni Đokić, već je rekao da ih je zadobio pri padu.