Trebinje - Foto: RTRS
Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je danas da je u Srpskoj povećan broj dolazaka stranih turista zahvaljujući stabilnoj epidemiološkoj situaciji u odnosu na zemlje u regionu.

- Turizam je grana privrede za koji vjerujem da će se brzo oporaviti. Masovnim procesom vakcinacije treba da doprinesemo sigurnom okruženju - rekla je Gašićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je navela da je Trebinje vodeći grad ljetnog turizma u Republici Srpskoj ističući da je na zavidnom nivou i posjeta domaćih i stranih turista banjskim kapacitetima i planinama.

- Kroz promociju domaćih destinacija u protekloj godini, iako smo bili u godini pandemije virusa korona, vidljivo je da su se građani sami upoznali sa domaćim destinacijama i da te informacije šire dalje - istakla je Gašićeva.

Ona je rekla da je projekat turističkih vaučera odličan za lokalne poljoprivredne subjekte koji se bave ugostiteljstvom i turizmom i pružanjem usluga smještaja.

- Nadamo se da će ovaj projekat nastavi da živi ne samo u uslovima pandemije i da će pomoći privrednim subjektima, te da će postati redovan kojim ćemo približiti naše destinacije domaćim građanima i stranim turistima - zaključila je Gašićeva.