Najveće gradsko priznanje Povelja grada, koja je posthumno dodijeljena generalu Bogdanu Kovaču za doprinos u odbrani Trebinja tokom odbrambeno-otadžbinskog rata, uručena je danas njegovom sinu Vladimiru Kovaču na svečanoj sjednici Skupštine grada, povodom obilježavanja Dana oslobođenja grada u Prvom svjetskom ratu.


Vladimir Kovač rekao je da je izuzetno ponosan na oca i njegovo djelo u najtežim trenucima za grad.
General Bogdan Kovač, ratni komandant trebinjske brigade i Sedmog korpusa Vojske Republike Srpske, sa svojim borcima odbranio je Trebinje tokom odbrambeno-otadžbinskog rata, zbog čega će ga sugrađani zauvijek pamtiti.General Kovač bio je nosilac Medalje za vojne zasluge, Ordena za vojne zasluge sa srebrnim mačevima i Ordena narodne armije sa zlatnom zvijezdom, Karađorđeve zvijezde trećeg i drugog reda.
Titula počasni građanin Trebinja, koja je ove godine dodijeljena predsjedniku Srbije Aleksandru Vučići, biće uručena njegovom izaslaniku Nikoli Selakoviću večeras na svečanoj akademiji.

Zahvalnica je na svečanoj sjednici Skupštine grada uručena Udruženju roditelja, djece i omladine sa posebnim potrebama "Sunce nam je zajedničko".Član Udruženja Mijat Šarović rekao je da je ova zahvalnica nagrada za dvadesetogodišnji rad ovog udruženja, ali i podstrek za buduće aktivnosti.
"Ovo je znak da nismo samo i da imamo podršku onih od kojih nam je i potrebna", rekao je Šarović.Zahvalnica za humanitarni rad i 100. darivanje krvi uručena je Branislavu Špuranu koji je rekao da je ovo priznanje svim dobrovoljnim davaocima krvi grada Trebinja.Izvor: Srna