Članovi biciklističke sekcije Planinarskog društva „Vučji zub“ - Petar Vukanović, Željko Mirdinja, Velibor Gudelj, Mićo Milošević i Miloš Milošević krenuli su rano jutros na petodnevno putovanje dugo oko 500 kilometara, tokom kojeg će posjetiti nemanjićke manastire.biciklisti-manastiri.jpg

Mićo Milošević, predsjednik sekcije ističe da ovom vožnjom žele simbolično da obilježe osam vijekova Srpske pravoslavne crkve i Eparhije Zahumsko-hercegovačke.

„Želimo da na ovaj način, vožnjom do manastira u Staroj Raškoj – Mileševe, Sopoćana, Đurđevih Supova, Studenice i Žiče, obilježimo 800 godina Srpske pravoslavne crkve i naše eparhije. Imamo auto pratnju, vozićemo iz Trebinja preko Žabljaka, Prijepolja, Novog Pazara do Kraljeva. Dnevno ćemo prelaziti oko 100 kilometara, a fizički i tehnički je najzahtjevniji prvi dio etape, od Trebinja do Žabljaka jer ima veliki broj uspona. Ni vremenski uslovi nam trenutno ne idu naruku, ima kiše i vjetra, ali se dobro držimo“, rekao je za Radio Trebinje Milošević.

Pomoć za vožnju do nemanjićkih manastira obezbijedili su, dodaje, „Swisslion“ Trebinje u hrani, te kafe bar „Azzaro“ i picerija „La sashon“, koji su, kako ističe, uz njih od osnivanja sekcije.

Milošević podsjeća da su od 2014. godine članovi biciklistike sekcije Planinarskog društva „Vučji zub“ u kontitunitetu odlazili na višednevna putovanja, vozeći do Svete Gore, Krfa, Jasenovca, a prošle godine – i do Kajmačkalana i Soluna.