app-za-poljoprivredu-1.jpg (197 KB)

U okviru projekta “Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem”, dana 01.03.2023. godine (srijeda) s početkom u 10:00 sati u Maloj sali Grada Trebinja, održaće se prezentacija i interaktivna obuka za pristup i korištenje 5 najsavremenijih agrometeoroloških stanica postavljenih na području Grada Trebinja. Meteo stanice su postavljene na lokacijama: Police, Zasad polje, Petrovo polje, Orašje i Ljubomir-Vrpolje.

Pozivamo poljoprivredne proizvođače i druge zainteresovane građane da uzmu aktivno učešće u obuci, jer će upotreba ovih modernih alata biti od značajne koristi za proizvođače, upravu i stručne službe.

Podaci sa meteo stanica takođe su dostupni i putem sledeće veb stranice -https://farmer.agrolife.world/ .

Da biste putem ove veb stranice pristupili podacima sa meteo stanica za grad Trebinje potrebno je da koristite sledeće pristupne podatke:

Korisničko ime: Trebinje

Šifra: meteo

Grad Trebinje je jedna od četiri lokalne zajednice učesnica projekta „Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem“, koji je podržan kroz Program razvojnog partnerstva (develoPPP.de) njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovode ga Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ), TeleGroup i NALED.