Poznata imena uhapšenih koji su osumnjičeni za provale u kuće i stanove širom Srpske

BANJALUKA – Pet osoba uhapšeno je u akciji "Window" zbog sumnje da su provaljivali u stanove odakle su krali.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni S.S. i B. S., B. M. iz Bijeljine kao i D. J. i D.M. iz Zvornika.

Kod nekih osumnjičenih je pronađen i ometač signala za koji se sumnja da je korišten za sprečavanje daljinsko zaključavanje vrata garaža, kapija, vozila.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srpske navodeći inicijale, uhapšene terete da su na području Srpske počinili 12 krivičnih djela teška krađa.

" Akcija ”Window" se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i uhapšeno je pet osoba i to S.S., B.S., D.J., D.M. i B.M. U toku su pretresi na više lokacija širom Srpske" navedeno je u saopštenju MUP-a.

Inače akciju sprovode pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Gradiška, a u saradnji sa policijskim upravama Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Zvornik i Istočno Sarajevo.

MUP Srpske poziva građane koji su u protekla tri mjeseca imali provale u njihove stambene ili poslovne objekte, a koja djela nisu prijavili policiji, da to učine u nadležnim policijskim stanicama ili putem besplatnog broja telefona 122.

Kako dodaju nakon završenih pretresa i izvršene kriminalističke obrade osumnjičeni će biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.