Poznata imena uhapšenih u akciji

GRADIŠKA - Policijska uprava Gradiška, dostavila je izvještaj protiv sedam osumnjičenih iz Gradiške koji su uhapšeni u akciji "Galerija" a koje terete za prodaju droge u Gradišci.

Izvještaj je dostavljen protiv: Saše Lipovca, Strahinje Drinića, Mirka Radaka, Ognjena Šobota, Danijela Todorovića, Nikole Jankovića i Aleksandra Grandića.

Terete ih da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

"Od druge polovine 2022. godine do 11. oktobra 2023. godine, osumnjičena lica su  vršila nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali  opojne droge  kokain, ekstazi i marihuana korisnicima na području Grada Gradiška", navode iz Tužilaštva.

Oni su uhapšeni u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Gradiška.

Svi su sprovedeni  u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i biće ispitani od strane postupajućeg tužioca na okolnosti počinjenih krivičnih djela.

Nakon ispitivanja, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena.

Kako saznaju "Nezavisne novine", Aleksandar Grandić je nastavnik fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi, Danijel Todorović je prevoznik, a Saša Lipovac je već odležao 10 godina zatvora zbog ratnog zločina.