Poznata sarajevska kradljivica Sabaheta Džindo u jednom trebinjskom butiku otuđila je novčanik s gotovo 1.000 KM, saznaje nezvanično “Avaz”.

C7088F85-3CCE-4969-8281-83697F29361D.jpeg

Prema riječima Jovane Cvijetić, portparola PU Trebinje, trebinjskoj policiji prijavljeno je da je jedna ili više nepoznatih osoba otuđila novčanik iz jednog trgovačkog objekta.

– Prema svim operativnim saznanjima i dokazima koji su do sada u istrazi nađeni, osoba inicijala S. Dž. počinila je krivično djelo krađa.

Osoba nije uhapšena nego je raspisana potraga, pošto trenutno nije dostupna policijskim službenicima PS Trebinje – izjavila je Cvijetić.

Podsjetimo, Džindo je u više navrata krala po raznim gradovima BiH, po buticima, trgovinama i kafićima, a nekoliko puta uhvaćena je i na djelu.

Hapšena je više puta, a bila je i na crvenoj Interpolovoj potjernici zbog krađa u Hrvatskoj. U decembru prošle godine uhapšena je u Sarajevu zbog potjernice koju je za njom raspisao MUP RS zbog sumnje da je počinila krađu.

U avgustu 2018. godine privedena je u Ilijašu zbog sumnje da je počinila krađu na štetu G. Š. iz Makedonije i firme ”Best”.

Krajem jula iste godine uhapšena je u Banjoj Luci jer je nasrnula na jednu ženu u butiku i otela joj torbu, a tom prilikom nanijela joj je i povrede.

Krajem prošle godine u ekskluzivnoj ispovijesti za naš list izjavila je da nikada ne zna kad će iIi šta ukrasti, nego da krade u hodu.

Džindo posjeduje nalaz s Psihijatrije Sokolac, gdje je bila na liječenju od 5. novembra 2018. godine do 5. juna 2019. godine, a dijagnoza je šizofrenijski poremećaj koji se ogleda u patološkoj krađi.