Otkako se potvrđeni pvi slučajevi virusa korona u Republici Srpskoj, zdravstvena situacija je u rukama i pod dobrom kontrolom ministra Alena Šeranića za koga se mogu čuti samo riječi hvale u čitavoj BiH.seranic.jpg

Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske se u ovoj teškoj situaciji pokazao kao osoba koja ulijeva povjerenje građanima.

Ljekar, epidemiolog glasno, precizno i koncizno iznosi podatke ukazuje na način ponašanja i postupanja i ne izaziva paniku.

Njegovo odgovorno i transparentno ponašanje odličan je primjer kako dobro treba da se radi svoj posao.

Šeranića hvale svi mediji, čak i oni koji su najveći i najoštriji kritičari Vlade Republike Srpske.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, na čelu sa ministrom Alenom Šeranićem, nakon izbijanja krize vezane za širenje virusa korona reagovalo je vrlo brzo, odgovorno i profesionalno.

Čim se pojavila informacija o prva dva slučaja zaraženih virusom korona, organizovali su konferenciju za novinare.

Kratka, precizna konferencija nakon koje nije bilo potrebno ništa pitati, jer je sve najvažnije rečeno, bila je pokazatelj da Šeranić sa svojim timom zna šta radi i da mu se može vjerovati.

Postupio je odgovorno i preuzeo ulogu prvog i glavnog komunikatora u ovom slučaju.

Biografija na stranici Vlade kaže kako je Šeranić rođen 1977. godine u Banjaluci, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Medicinski fakultet je završio na Univerzitetu u Banjaluci 2004. godine.

Dodatnu edukaciju iz porodične medicine završio je 2007. godine, a specijalizaciju iz epidemiologije 2015. godine. Master tezu u okviru master studija "Ljudski resursi u zdravstvu" odbranio je u okviru programa Kil univerziteta u Velikoj Britaniji 2010. godine.

Po završetku fakulteta, kao doktor medicine radio je tri godine u Domu zdravlja Ključ u službama porodične medicine i Hitne medicinske pomoći, nakon čega 2007. godine karijeru nastavlja na različitim pozicijama u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske.

Od maja 2018. godine obavljao je funkciju ministra nauke i tehnologije u Vladi Republike Srpske te od oktobra 2018. godine, po ovlaštenju predsjednice Vlade, i funkciju ministra prosvjete i kulture.

Od decembra 2018. godine nalazi se na čelu ministarstva zdravlja i socijalne zaštute u Vladi Republike Srpske.

Ministar Šeranić izazvao je nepodijeljene simpatije javnosti i pokazao da je pravi čovjek na pravom mjestu u pravom trenutku.

Dobro bi bilo da imamo više ovakvih ljudi u svim sferama.