zeljko-tepavcevic.jpg

Više puta smo pisali o Željku Tepavčeviću predsjedniku Konfederacije sindikata Republike Srpske zaposlenom u gatačkoj Termoelektrani.

Odjednom je bio u prvim redovima u borbi za radnička prava, istupao protiv rukovodstva Elektroprivrede Srpske, bio neko za koga su neupućeni mogli pomisliti da je iskren i pravdoljubiv i da se bori za opštu pravdu svih radnika.

Ukazivali smo na činjenicu da nije bio tako glasan kada je ostvarivao brojne benefite u preduzeću u kome radi i da se “probudio” kao veliki sindikalac onda kada je njemu bilo onemogućeno da realizuje ono što je zamislio da treba u domenu svog rada, preduzeća.

I,evo, od velikog sindikalca, kritičara rukovodstva ERS, “zakletog” SDS-ovca stiže Tepavčević na mjesto šefa izbornog štaba DNS-a u Gacku.

Šta li bi sa onim ranijim političkim uvjerenjima i stavovima?

Mijenjanje političke odore postalo je svakodnevica i toliko uobičajena pojava da se više niko i ne osvrće na to.

Međutim, oni koji olako mijenjaju svoje stavove i mijenjaju partijske knjižice ne mogu biti ljudi od povjerenja niti neko čije mišljenje može da se uvažava. Shodno tome teško da će se politička partija u koju je Tepavčević “preletio” usrećiti ovim transferom u Gacku.

A čime će se mjeriti ”sreća” Željka Tepavčevića koji je odijenuo novo političko ruho neće ostati dugo nepoznanica.

Ne bi čudilo da nakon Tepavčevićevog političkog transfera i njegov sindiikalni drugar Zoran Mićanović,predsjednik Odbora sindikata ERS-a, nađe neki "plodonosniji tabor".