bilecko-jezero.jpg (127 KB)

Sindikalna organizacija Javnog preduzeća „Prečistač otpadnih voda“ u Bileći saopštila je da ovo preduzeće uskoro neće moći da obavlja djelatnost zbog nedostatka osnovnih sredstava koja se koriste u procesu prečišćavanja otpadnih voda.

Iz Sindikata su naveli da je račun preduzeća u blokadi od januara, te da preduzeće nije u mogućnosti da izmiri tekuće obaveze, kao ni nabavku potrebnih sredstava za rad.

„Posljednja plata koju su radnici primili je za jun 2022. godine i da obavljaju svoje radne obaveze, s obzirom na to da je preduzeće direktno vezano za zaštitu životne sredine, ali da to više neće biti u mogućnosti zbog navedenih razloga“, navodi se u saopštenju Sindikalne organizacije preduzeća „Prečistač otpadnih voda“ u Bileći.

Direktor ovog preduzeća Predrag Nosović rekao je Srni da je situacija eskalirala, te da nisu uspjeli da riješe probleme, da radnici četiri mjeseca nisu primili platu i da nisu u mogućnosti da izvrše obaveze prema dobavljačima.

„Preduzeće mora imati sredstva za održavanje, što za tehnološki proces, što za opremu. Koristimo krajnje moguće rezerve svih sredstava koje su nam potrebne za rad. Ukoliko se ovako nastavi, preduzeće ide u smjeru gašenja i prestanka rada“, rekao je Nosović.

Nosović je izrazio nadu da će radnici „Prečistača otpadnih voda“ biti uključeni u sistem otpremnina, te da bi to bilo jedino rješenje.