IMG-0f5c5b8d865e59265930f81fbb07cd18-V.jpg (339 KB)

Povodom prvog izlaska u Evropu trebinjskih rukometaša i nastupajuće sezone u Premijer ligi BiH , danas je u prostorijama RK "Leotar" održana pres konferencija.

Trebinjce u subotu očekuje utakmica u Kupu Republike Srpske u Trebinju protiv RK "Hercegovina" i u slučaju pobjede idu na završnicu Kupa u Višegrad.

Predsjednik Upravnog odbora RK "Leotar" Stevan Bekan je naglasio da u posljednjih pet godina nema nijednog igrača u timu kome se duguje.

"To je velika prednost i igrači u regionu znaju da je tako da je i ovo jedan razlog za njihov dolazak. Sve što se tiče uprave mi ćemo uraditi, a trener Dragiša Koraćević zaslužuje podršku kluba kao i medija. On ima ljudske i stručne kvalitete, ali je potrebno i strpljenje jer je sezona duga i neizvjesna. Nastavićemo sa daljom edukacijom trenera, a novina u stručnom štabu je Nemanja Drapić u radu sa golmanima i u radu sa omladinskim kategorijama. Ova sezona je pred nama veliki izazov da opravdamo očekivanja. Imamo dobru ekipu, podršku Grada Trebinja i jake sponzore, a cilj nam je biti u samom vrhu. Kada su u pitanju seniori to je borba za sam vrh", kazao je Bekan.

Bekan se osvrnuo i na Kup Republike Srpske koji je rukometašima u par navrata izmakao zbog sopstvenih grešaka ili nedostatka sreće. "Nadam se da ćemo ovaj put imati više sreće i donijeti pehar u Trebinje, a to bi nam bilo od velikog značaja. Bila je ideja da zbog smanjenja troškova u drugom kolu EHF Evropskog kupa protiv letonske ekipe Tenaks Dobele, obje utakmice odigramo ovdje. Ekipa iz Letonije nije prihvatila tako da ćemo prvu utakmicu 14. oktobra odigrati u našoj dvorani, a sedam dana kasnije idemo u goste. Što se tiče Evrope mi smo prezadovoljni što smo postigli. Protivnik je nepoznanica, ali mislim da se možemo nositi sa protivnikom i smatram da možemo ostvariti još jedan istorijski uspjeh", objasnio je Bekan.

Trener Leotara Dragiša Koraćević istakao je da su odigrane pripremne utakmice pokazivale dokle se došlo sa radom.

"Utakmica protiv kluba iz Metkovića pokazala je da smo dobro trčali, protiv Čapljine da se već uigravamo, a protiv Lovćena je pokazano da moja ekipa ima karakter da se bori i da igra sa jačim ekipama. Lovćen je ekipa koja je pravljena za Ligu Evrope i utakmice protiv ovakvih ekipa su nam dosta pomogle jer smo planirali da igramo sa jačim ekipama. Moji su igrači osjetili jače duele i vidjeli bolje igrače, a najvažnije je d su svi igrači zdravo i prošli pripreme. Sa trojicom novih igrača Kukićem, Pavličićem i Tepićem sam zadovoljan i pokazali su da će nam biti od koristi, a Mrvaljević će igrati na dvojnu registraciju sa RK 'Višegrad'", objasnio je Koraćević.