Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom nove školske 2020/2021. godine, uputila je čestitku učenicima i njihovim roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i zaposlenima u školstvu.

- Svim osnovcima i srednjoškolcima čestitam početak nove školske godine, a posebnu pažnju i čestitke upućujem najmlađim školarcima, našim prvačićima, koji prvi put sjedaju u školske klupe - navela je predsjednica u čestitki.

Početak nastavnog procesa ove školske godine kaže. predstavlja veliki događaj, ali i izazov i odgovornost svih.

- Uvjerena sam da će se, uz poštovanje svih mjera i preporuka struke, izvođenje nastave u učionicama nesmetano odvijati, te da izmijenjeni uslovi neće umanjiti vrijednost novog početka i prilike za napredak. Koristim priliku da čestitam prosvjetnim radnicima i javnom servisu uspješnu realizaciju programa nastave na daljinu i izrazim zahvalnost na njihovom doprinosu i trudu u organizaciji obrazovnog procesa u vrijeme epidemije - navela je Cvijanović.

Takođe, navodi i da se velika zahvalnost duguje učenicima i njihovim roditeljima, koji su tokom izvođenja nastave na daljinu, pokazali veliku požrtvovanost, odgovornost i strpljenje.

- Dragi učenici, želim vam što bolji uspjeh u ovoj školskoj godini, da sve prepreke uspješno savladate i da vas na putu znanja prate najbolji rezultati i dobro zdravlje - navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.