U okviru posjete Trebinju predsjednik RS Željka Cvijanović danas je posjetila i dva mlada preduzetnika, koji su u Trebinju pokrenuli sopstveni biznis i postigli određene rezultate – Špira Čečura, vlasnika i direktora turističke agencije „Herc travel“ i „Oz“ kraft pivaru, čiji je vlasnik Endrju Monfort, Amerikanac iz Kanzasa.
Kako je istakla predsjednica Cvijanović, ovo su pozitivne priče ljudi koji su imali viziju i pokrenuli sopstveni posao, koji se isplatio.„Kada imate podršku lokalne zajednice i Zavoda za zapošljavanje, uz dobru poslovnu inicijativu, imamo uspješnu priču, koja pokazuje da kada uživate određenu podršku možete da uspijete i mi danas možemo da kažemo da je ‘Herc trevel’ uspješna agencija, koja će u budućosti biti dio turističke ponude Trebinja. U drugom slučaju imamo stranca koji je u Trebinju pokrenuo vlastiti posao. Pozitivno je to da on namjerava da ovdje ostane i širi svoj biznis. Ovo je dobra poruka da u Trebinju imamo stranca koji je svoj život organizovao ovdje“, kazala je predsjednica RS.


Špiro Čečur, direktor i vlasnik agencije „Herc trevel“ istakao je da je njegova vizija probijanje na evropsko tržište i dovođenje što više stranih turista u Trebinje.
Endrju Monfort pokrenuo je pivaru u novembru prošle godine. Cilj je da proizvodi oko 4.000 litara piva mjesečno.

Samostalni stručni saradnik u turističkoj organizaciji grada Trebinja Žarko Vico istakao je, da je gradska uprava Trebinja prepoznala važnost turizma u Trebinju i najavo strateški dokument, koji će biti donesen naredne godine i koji će definisati pravce razvija trebinjskog turizma.

Izvor: Radio Trebinje

Izvor: Srna