Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas porodicu Save Ljubibratića u selu Ljubovo kod Trebinja, gdje se tri generacije bave pčelarstvom.



Dodik je rekao da će se učiniti sve da se ovim ljudima pomogne da kvalitet i obim proizvodnje podignu na još veći nivo.
On je istakao da je siguran da svojim proizvodima po kvalitetu mogu da konkurišu ne samo u regionu nego i u svijetu.
"Hercegovina je poznata kao prostor koji ima sve pretpostavke za kvalitetnu proizvodnju meda. Ovdje ima mnogo ljudi koji se bave proizvodnjom meda", rekao je Dodik novinarima prilikom posjete porodici Ljubibratić.
On je naveo da postoji želja da se osmisli način kako još više pomoći, prvenstveno finansijski, da bi se poboljšala tehnologija ili nešto drugo što je potrebno za proizvodnju meda.

Dodik je naglasio da je zadovoljstvo vidjeti da mlad čovjek pokazuje interes za jednu ovakvu djelatnost, te je dodao da je čuo da su koristili program za samozapošljavanje.
Predsjednik Srpske je napomenuo da je ovo područje stalna destinacija za ljude iz Banjaluke, sa Pala, iz Srbije, jer postoje oni koji poštuju kvalitet.
Pčelar Milorad Ljubibratić rekao je da su intenzivirali proizvodnju meda, čiji je kvalitet veoma dobar, u šta se, kaže, uvjerio i predsjednik Dodik.
"Med je u Hercegovini jako kvalitetan, kao i ovaj naš. Uslovi su djelimično dobri", rekao je Ljubibratić i dodao da teže ka tome da otklone probleme sa kojima se susreću u proizvodnji.
Srna