Predstavom "Malo blago" Gradskog pozoršta Jazavac iz Banjaluke u Trebinju je počeo 12. Interdifest "Dani malih stvari" koji će do 23. novembra okupiti dramske umjetnike iz Beograda, Kruševca, Šapca, Banjaluke i Trebinja.Predstava koja je rađena po tekstu irskog pisca Elen Marfi, u režiji Slađane Kilibarde iz Zagreba, životna je priča o tri žene različitih generacija, koje pokušavaju da osmisle vlastite živote i sačuvaju integritet porodice u formi stend ap komedije.
Glumački trio Nataša Ivančević, Slađana Zrnić i Belinda Božičković, trebinjska publika sinoć je s oduševljenjem ispratila burnim aplauzima.
Dvanaeste "Dane malih stvari" svečano je otvorila glumica Aneta Tomašević, koja je istakla da joj je drago što je u Trebinju, "omiljenom i najljepšem gradu u ovog dijelu svijeta".
"Možda pozorište nije nešto što je suštinski bitno za naš život, ali sreću čine male stvari, a onda ste večeras na dobrom putu da budete srećni", rekla je Tomaševićeva.

Drugog dana festivala, večeras u 20.00 časova trebinjskoj publici predstaviće se studenti sa Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda sa predstavama "Nakaze" i "Ne igraj na Engleze".
Sve predstave biće odigrane u pozorišnoj sali Kulturnog centra.
Pokrovitelj 12. Interdifest "Dani malih stvari" jeste grad Trebinje.
SRNA