Predstava tesko je reci zbogom2.jpg

Pozorišni komad „Teško je reći zbogom”, nastao po tekstu najizvođenijeg hrvatskog dramaturga Mira Gavrana, odigran je u pozorištu Kulturnog centra Trebinje.

Uloge u predstavi povjerene su Neveni Vukes, Dragani Dabović i Ivanu Mihailoviću, glumcima Teatra „Vihor” iz Beograda, koji su kroz ovaj komad dočarali svakodnevicu nove generacije koja u zajedničkom životu nailazi na mnogo problema i prepreka.

Glumica Nevena Vukes kaže da kroz crtice iz života jednog mladog bračnog para koji pokušava da se odupre materijalnim načelima koje mu sredina nameće, komad preispituje značenje i pitanje opstanka braka i ljubavi u savremenom društvu:

„Kroz priču o jednoj bračnoj zajednici na površinu isplivavaju mnogi problemi. Osećaju se tenzija i napetost jer je prisutno dosta nerazumevanja, a oni se ne odlučuju na neke važne korake u svom životu. Dok isplivavaju sve te situacije i saznanja, onda se i, kako je Miro Gavran rekao, ’smenjuju igre i laži’ u celoj priči. Oboje su gubitnici jer ‘ne igraju za isti tim’, tako da je to nažalost loš primer bračne zajednice, međutim koristan je i poučan da se istakne kako ne bi trebalo da bude”.

Predstava tesko je reci zbogom1.jpg

Predstava „Teško je reći zbogom” premijerno je odigrana 2015. godine i do sada je obišla oko 70 gradova Srbije, regiona i Evrope. Nevena Vukes navodi da je komad uvijek odlično prihvaćen i da publika svuda reaguje na sličan način jer pronalazi u sudbinama junaka djeliće svog ličnog iskustva.

I publika prepune pozorišne sale Kulturnog centra Trebinje ovacijama je nagradila protagoniste predstave.