IMG-bdd804fbd1b40e9a01c128ea1b5004ca-V.jpg (162 KB)

Javna ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece "Naša radost" iz Trebinja organizovala je prezentaciju jelovnika ove ustanove, ali i realizovanih aktivnosti koje se sprovode s ciljem poboljšanja ishrane i kvaliteta boravka djece u vrtiću.

Direktor vrtića "Naša radost" Janja Ćapin rekla je Srni da je prezentacija organizovana u okviru PUPPI programa /predškolske ustanove prijatelji pravilne ishrane/, a organizovana je i degustacija hrane sa jelovnika ove ustanove.

"Prezentaciji su prisustvovali roditelji i predstavnici lokalne zajednice s ciljem predstavljanja korigovanog jelovnika, kao i širenja svijesti o značaju zdrave i pravilne ishrane, kao i fizičke aktivnosti za cjelokupno zdravlje", navela je Ćapinova.

Prema njenim riječima, predstavljene su i aktivnosti zahvaljujući kojima djeca kroz igru usvajaju zdrave navike.

IMG-17e26e866f445e528763de95f451d242-V.jpg (150 KB)

Ona kaže da se ovim jelovnikom nastoji promovisati ishrana bogata voćem i povrćem, bez slatkiša i grickalica.

"Za svako jelo procijenjene su nutritivne vrijednosti. Vodi se računa o zastupljenosti ugljenih hidrata, bjelančevina i proteina", ističe ona.

Ćapinova kaže da ljekari kroz ovakav jelovnik žele da rade na prevenciji kardiovaskularnih bolesti, gojaznosti, odnosno da se djeca u što ranijem uzrastu nauče zdravoj ishrani da bi se spriječila kasnija oboljenja.