20230904_100407.jpg (305 KB)

Predstavnici Fondacije za održivi razvoj "Progresus" u prostorijama Gradske uprave Trebinje održali su promociju novog javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje u okviru projekta podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Srpskoj.

Fondacija za održivi razvoj „Progressus“ je neprofitna organizacija za mpodršku održivom razvoju u Republici Srpskoj. Fondacija je osnovana s ciljem savjetodavne, operativne, logističke i finansijske pomoći mikro, malim i srednjim preduzećima i samostalnim preduzetnicima u njihovim razvojnim planovima, te s ciljem promocije i podrške preduzetništvu u Republici Srpskoj.

„Subvencija Vlada Mađarske po korisniku je od 3. 500 KM, do maksimalno 25 hiljada evra ili do 70 odsto vrijednosti nabavljene mašine ili priključka. Prijave poljoprivrednika za novi javni poziv počele su 14. avgusta i trajaće do 14. oktobra“, rekla je Sara Desančić iz Fondacije Progresus.

Pomoć poljoprivrednicima u Republici Srpskoj dogovorili su 2021. godine premijer Mađarske Viktor Orban i tadašnji srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Promocija će danas biti održana u svim istočnohercegovačkim opštinama.

Novi program do sada je predstavljen u Vlasenici, Zvorniku, Prijedoru, Novom Gradu, Kozarskoj Dubici, Srpcu, Laktašima, Derventi, Prnjavoru, Šamcu, Bijeljini i Brčko distriktu.