Predstavljen projekat novog izgleda hotela

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je uvjeren da će veoma brzo biti položen kamen temeljac za hotel "Palas" u Banjaluci, koji će biti jedan od najljepših objekata u gradu.

Dodik, koji je danas na banjalučkom Trgu Krajine prisustvovao prezentaciji projekta novog izgleda hotela "Palas", a na toj lokaciji je već počelo rušenje nedovršenog dijela hotela koji je decenijama predstavljao "ruglo" centra grada.

Predsjednik Srpske je istakao da se na ovo dugo čekalo, ali da je bilo mnogo posla u vezi sa formalno-pravnim pitanjima koja su riješena saradnjom lokalnih i republičkih vlasti.

"Uvjeren sam da ćemo veoma brzo položiti kamen temeljac i u nekom optimalnom vremenu potrebnom za gradnju biti u prilici da otvorimo jedan od najljepših objekata koji imamo u gradu", rekao je Dodik obraćajući se prisutnima na prezentaciji projekta.

On je dodao da ovim grad dobija hotel sa međunarodnim standardima i koji će biti u lancu svjetski poznatih hotela, što će omogućiti dobro poslovanje ali i prepoznatljivost Banjaluke.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da će novim hotelom sa pet zvjezdica Banjaluka dobiti novi pečat i novu epohu razvoja.

"Riječ je o najvišem i najvećem objektu u istoriji Republike Srpske. Nećemo stati do konačnog završetka", poručio je Stanivuković.

On je napomenuo da je na projektu radio svjetski poznati arhitekta Hani Rašid, a da je vrijednost investicije 150 miliona KM, za koju očekuju da bude završena za tri godine.

"Dobićemo hotel visine iznad 100 metara, sa spa centrom, vidikovcem, restoranom, kongresnom dvoranom i ostalim sadržajem", naveo je Stanivuković.

Investitor je kompanija "Cepter" čiji je vlasnik Milan Janković, poznatiji kao Filip Cepter, rekao da je u posljednje dvije godine uložio mnogo emocije, želje i energije da dođe do realizacije ovog projekta.

"Pokušavamo godinama da riješimo ovaj problem i uklonimo ovaj simbol nedovršenosti, odnosno pokušaja da se napravi velelepna stvar, ali nismo uspjeli. Sada, ovaj projekat će sigurno biti završen", istakao je Janković.

On je zahvalio predsjedniku Republike Srpske i gradonačelniku Banjaluke na zalaganju u prevazilaženju svih problema da bi se konačno pristupilo realizaciji projekta.