Elektroprivreda-RS.jpg

"Elektroprivreda Republike Srpske" je već duže u procesu reorganizacije svojih djelatnosti, a sve spekulacije o tome da ovo preduzeće mijenja sjedište su zlonamjerne i služe da se skrene pažnja sa investicionog ciklusa, izjavio je Srni izvršni direktor za investicije i razvoj u "Elektroprivredi" Jovica Vlatković.

"`Elektroprivreda Republike Srpske` je u procesu reorganizacije svojih djelatnosti već četiri godine, a reorganizacija distributivnih preduzeća dovela je do formiranja javnog snabdijevanja koje je uspostavljeno u Banjaluci, Laktašima, Doboju, Bijeljini, na Palama i u Trebinju", naveo je Vlatković.

On kaže da je, shodno tržišnim principima poslovanja, formirano i tržišno snabdijevanje koje ima dodatan broj angažovanih radnika.

"Trenutno smo u investicijama izgradnje dodatnih poslovnih prostorija u Trebinju u Ulici Nemanjinoj 7, kao i završetka imovinsko-pravnih odnosa na Kalovitim brdima na Palama. Planirali smo da, pored poslovnih prostorija u Banjaluci, izgradimo prostorije u Laktašima kako bismo kompletirali naš imovinski karton i omogućili da reorganizacija `Elektroprivrede Republike Srpske` bude izvršena na najboljem mogućem nivou", naveo je Vlatković.

On je naglasio da su sve spekulacije da "Elektroprivreda" mijenja svoje sjedište zlonamjerne i da služe da se skrene pažnja sa investicionog ciklusa, kako u energetskom smislu, tako i u obezbjeđivanju dodatnih poslovnih prostorija za potrebe "Elektroprivrede" širom Republike Srpske.

"Kada je u pitanju matično preduzeće `Elektroprivreda Republike Srpske`, Zakonom o električnoj energiji i Zakonom o obnovljivim izvorima nedvosmisleno je definisano da je sjedište preduzeća u Trebinju, što znači da bi ovakvu odluku mogla da promijeni jedino Narodna skupština Republike Srpske, a ne nikakav drugi akt ili izgradnja dodatnih poslovnih prostorija", rekao je Vlatković.