IMG_20230721_113117_resized_20230721_113157170.jpg (257 KB)

Posebna pažnja na današnjoj sjednici Foruma za bezbjednost zajednice Grada Trebinja bila je posvećena preduzimanju preventivih mjera i radnji iz oblasti bezbjednosti za vrijeme turističke sezone.

Prema riječima Dragoslava Banjka, predsjednika Foruma za bezbjednost zajednice Grada Trebinja, članovi Foruma su razgovarali i preduzimanju neophodnih mjera na zaštiti od požara kao i razmatranju mjera na unapređenju saradnje zdravstvenih ustanova koje djeluju na području grada i Policijske uprave Trebinje.

„Posljednjih dana primjetan je povećan broj turista ali i stanovnika u gradu, a dijelom zbog toga, uočen je i ozbiljniji saobraćajni problem na saobraćajnici prema Crkvini s obzirom da propusna moć puta nije dovoljna za veliki broj vozila. Pripadnici Policijske uprave Trebinje će učiniti sve da ovaj put što bolje funkcioniše“, kaže Banjak.

IMG_20230721_113330_resized_20230721_113424467.jpg (235 KB)

Kako se danas moglo čuti, pripadnici Policijske uprave Trebinje će, u cilju što veće bezbjednosti, povećati sve vrste kontrola.

„Danas je bilo govora i o potrebi još bolje koordinacije i saradnje pripadnika policije, Teritorijalne vatrogasne i spasilačke jedinice i hitne pomoći grada Trebinja. Zajednički stav je da postoji veoma dobru saradnju ali uz odrđene mjere u narednom periodu, koordinacija može biti još bolja“, ističe Banjak.

Kako se moglo čuti danas jedna od tema koja se nametnula je česta upotreba pirotehničkih sredstava i vatrometa u ljetnim mjesecima, a problematičan prostor je Crkvina koja je intenzivno obrasla četinarskom vegetacijom punom smole koja je najugroženije područje i gdje postoji realna opasnost od izbijanja vatre nakon vatrometa.

Nadležne institucije će apelovati kako bi se svi uzdržali, posebno za vrijeme ljetnjih mjeseci, od organizacije vatrometa na ovom prostoru.