Uprava crnogorske policije je u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom sprovela akciju “Kargo” i uhapsila šest osoba za koje se sumnja da su se kao članovi kriminalne organizacije duži vremenski period bavila regionalnim krijumčarenjem droga.akcija-kargo.jpg

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga juče su uhapsili Radovana Mujovića (30), R.V. (34), Aleksandra Đurđevca(22), Petra Mujovića (19), Milenu Kankaraš (23), svi iz Nikšića i M.M. (34) iz Beograda, državljanina Srbije”, saopšteno je iz Uprave policije.

Podsjećaju da je u prethodnom periodu uhapšen J.B. (34) iz Beograda za kojeg se sumnja da je član ove kriminalne organizacije.

Policija sumnja da je Radovan Mujović osnovao kriminalnu orgnaizaciju koja je imala za cilj izvršenje krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga radi sticanja nezakonite dobiti.

Članovi ove kriminalne organizacije su djelovali po unaprijed određenim zadacima a kriminalno djelovanje planirali i sprovodili na regionalnom nivou duži vremenski period.

U ovoj akciji je oduzeto oko 93 kilograma marihuanea koja je bila namijenjena krijumčarenju preko graničnog prelaza Vraćenovići, između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

“Postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici policija je juče obavila pretrese stanova i drugih prostorija na više lokacija u Nikšiću i tom prilikom od osumnjičenih lica oduzela više vozila za koja se sumnja da su ilegalno stečena vršenjem navedenih krivičnih djela. Svi osumnjičeni biće uz krivičnu prijavu privedena Specijalnom državnom tužilaštvu na dalju nadležnost”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Crnogorska policija najavljuje intenzivne aktivnosti na identifikovanju ostalih članova ove kriminalne organizacije.

Spekuliše se da su među njima i državljani BiH- bliski saradnici ove kriminalne grupe.