Načelnik opštine i predsjednik Skupštine opštine Bileća Miljan Aleksić i Srđan Rogan su, zajedno sa odbornicima skupštinske većine u ovom gradu, podnijeli apelaciju nadležnim bezbjednosnim i pravosudnim institucijama da preduzmu bezbjednosne mjere, kako bi se situacija u njihovom lokalnom parlamentu normalizovala.


Aleksić i Rogan su apelacije predali u Policijsku upravu Trebinje i Okružno tužilaštvo u Trebinju i, kako kažu, očekuju što prije njihove reakcije, jer je, tvrde oni, situacija naročito eskalirala nedavnim napadom na Rogana.
„Lično se osjećam bezbjedno, i pored napada koji sam nedavno preživio nasred ulice i završio u trebinjskoj Bolnici. Ali isto tako smatram da se mora prekinuti lakrdija iz bilećkih skupštinskih klupa. I skupštinska većina i dio opozicionih odbornika slažu se da se sjednice, ali i opšta situacija u Bileći koja je poznata kao jedan miran gradić – moraju dovesti u red i nešto preduzeti“, rekao je Rogan, izlazeći iz Okružnog tužilaštva Trebinje.
I načelnik Bileće Miljan Aleksić se slaže sa njim, ističući da je krajnje vrijeme da se počnu pokretati prekršajni i krivični postupci, te da se ne treba prezati ni od podizanja optužnica, jer uvijek jedni te isti prave prestupe.
„Svakodnevne pritužbe primam i ja lično od građana Bileće koji dolaze i u moj kabinet sa takvim zahtjrvima, a ja sam kao njihov načelnik dužan da nešto preduzmem“, naveo je Aleksić.
Njih dvojica kažu da, kao načelnik i predsjednik Skupštine opštine Bileća, zaprimaju i odborničke zahtjeve, čak i od dijela opozicije, da se na temu bezbjednosti raspravlja na vanrednoj sjednici Skupštine opštine Bileća.
Nezavisne novine