Duško Marković (Foto:srbin.info) -
Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je da će trpjeti sveštenike Srpske pravoslavne crkve do 30. avgusta, nakon čega će otvoriti granice i vratiti ih njihovim kućama jer nemaju utemeljenja u Crnoj Gori.

- Crnu Goru napadaju ovih dana oni isti koji je nisu željeli 2006. i čiji su je preci poništili 1918 - rekao je Marković.

Premijer je takođe rekao na Cetinju da u svijetu nije zabilježeno da se u političkim povorkama nalaze sveštena lica, te da su u Crnoj Gori zakon i pravni poredak jednaki za sve.

- Moraće je poštovati ako je neće voljeti. SPC i njeni sveštenici će se vratiti u manastire i crkve, neć́e ih više biti u političkim povorkama, neće ih biti za mikrofonom gdje proklinju naše očeve, naše djedove i nas same, našu djecu... To se nigdje u 21. vijeku ne radi u svijetu, nažalost u Crnoj Gori se to radi - rekao je Marković.

To ćemo, kako je kazao, istrpjeti do 30. avgusta.

- Nakon toga se to više neće tolerisati. Zakon i pravni poredak će jednako važiti kako za nas, tako i za Amfilohija i Backovića i za sve druge. A one koji kormilare Crnom Gorom i proklinju Crnu Goru i žele da je sahrane, otvorićemo granice, jer nemaju ovdje utemeljenja i vratićemo ih njihovim kućama, odakle su došli, neka uređuju na takav način njihove domove, njihovu zemlju, a Crnu Goru će prepustiti nama koji je volimo i poštujemo - poručio je Marković.