Pomracenje.jpg (499 KB)

U pozorištu Kulturnog centra Trebinje, večeras je premijerno izvedena predstava „Pomračenje“, nastala po tekstu Paola Đenovezea, u režiji, prevodu i adaptaciji Miloša Lučića.

„Mi stvaraoci dramske umjetnosti radimo sve ovo zbog publike, da nije tako mogli bismo da glumimo i stvaramo kod kuće. Večerašnje reakcije publike su zaista pokazatelj koliko sam zadovoljan predstavom. Sljedeći korak nam je državni festival amaterskih pozorišta u Bugojnu – FEDRA, a zatim nastupamo ponovo u našem gradu na Festivalu festivala“, rekao je režiser Miloš Lučić.

„Pomračenje“, priču o sedmoro prijatelja okupljenih na večeri tokom koje razotrivaju svoje najintimnije tajne i žudnje, tražeći izlaz iz igre istine mobilnim telefonima, kao odgovore na pitanja: Šta je istina, a šta tajna i koliko dobro poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? - na pozorišne daske donijeli su glumci: Sara Tomić, Milica Lučić, Milena Anđelić, Jelena Vukosav, Igor Gudelj, Igor Svrdlin, Igor Popadić i Darko Kurtović.

Muziku za predstavu komponovao je Vuk Milivojević, scenografija je djelo Miloša Lučića, a izrada scenografije Radivoja Milića, akademskog slikara.

Glumica Milica Lučić ističe da je ovo za nju nezaboravno iskustvo.

„Proces spremanja predstave je bio jako dug i iscrpan. Meni je ovo prvi put da stajem na daske koje život znače, pronašla sam nešto što me čini srećnom i nadam se da ću nastaviti ovim da se bavim“, dodala je ona.

Predstava „Pomračenje“, koja će predstavljati Trebinje na predstojećem Festivalu festivala nastala je u produkciji Kulturnog centra Trebinje i Grada Trebinja, a premijera je odigrana u okviru manifestacije „Trebinjsko kulturno ljeto“.

Pomracenje 4.jpg (537 KB)