Zoran Miljković  (Foto:Malo pozorište Duško Radović) -
Glumac Zoran Miljković, najpoznatiji kao Ilija iz "Otpisanih", preminuo je u 73. godini života. Ostaće upamćen po brojnim ulogama u pozorištu "Duško Radović", ali i brojnim epizodnim ulogamam u popularnim serijama i filmovima.

Od njega se ovaj teatar pozdravio u čitulji objavljenoj u jednim dnevnim novinama. "Posljednji pozdrav dragom kolegi, glumcu koji je u Malom pozorištu Duško Radović proveo 35 godina, od čega 15 kao prvak pozorišta. Neka mu je večna slava", navodi se u čitulji.

Ostvario veliki broj pozorišnih, filmskih i televizijskih uloga, a svoje jahačko umijeće koristio je u nekoliko filmova poput dječijeg ostvarenja "Posljednja trka" sa grlom Zimzelen. Govorilo se da u staroj Jugoslaviji samo dva glumca su bila u stanju da bez kaskadera odjašu veoma tešku trku preko šiblja: to su Boban Petrović i njegov kum Zoran Miljković.

Pamte se kreacije u "Otpisanima", "Vrućem vetru", "Boljem životu", seriji "Vuk Karadžić", filmovima "Doktor Mladen", Slučaj Harms", "Ona voli Zvezdu", "Podzemlje" Emira Kusturice, pomenuta "Poslednja trka", ali i u Naučnom i Obrazovnom programu Televizije Beograd.

Posljednjih desetak godina intezivno je radio sa producentskom kućom "Film 87" iz Rima i za italijansku televiziju "RAI UNO".

Snimio je desetak serija i TV filmova među kojima "Zaboravljeni", "Velika pljačka trezora", "Belgrado Sling", "Buono Papa", "Ano 70","Lo Skandalo de la Banka Romana". Takođe je igrao i u nekoliko američkih filmova: "Logor Sobibur", "Bledo Lice", "Koriolan", pored velikih svjetskih glumaca kao što su Deni Hjuston, Ralf Fajns, Riki Tonjaci, Vinset Perez.