Preminuo mladi vojnik kojeg je pretukao prijatelj

POŽEGA - Preminuo je mladi vojnik Jakov B. (21) koji je brutalno pretučen u noći s petka na subotu na glavnom trgu u Požegi.

Ljekari u Opštoj bolnici Požega borili su se za život mladića, ali je jutros oko 9:20 preminuo od zadobivenih povreda, javlja index.hr. Policija je zbog premlaćivanja uhapsila 20-godišnjeg M.K.-a koji je iz istog mjesta kao i mladi vojnik.

Nakon objave o smrti 21-godišnjeg Jakova B., policija je objavila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda s posljedicom smrti.

Naime, osumnjičeni je u subotu oko 2:15 u Požegi, na Trgu Svetog Trojstva na parkiralištu, nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjaka zadavši mu više udaraca u predjelu glave.

Uslijed udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još par puta i napustio mjesto događaja. Povrijeđeni 21-godišnjak je prevezen u bolnicu u Požegi, gdje je jutros preminuo.

Portal pozega.eu objavio je kako su dvojica mladića bili prijatelji i da su te noći bili u zajedničkom izlasku. O motivima se još uvijek ne zna ništa.

"Zajedno su odrastali od malih nogu, samo godinu dana su razlike. Družili su se, dijelili dobro i zlo. Nerazdvojni su bili", u nevjerici za portal prepričavaju mještani.

M.K. i pretučeni Jakov dijelili su i travnjak fudbalskog kluba za koji su obojica igrali, trenirali i odlazili na utakmice.

Jakov B. je bio pripadnik Hrvatske vojske, a MORH je naveo kako je tokom događaja pripadnik HV-a bio izvan službe. Kako je javio Dnevnik Nove TV, brutalan napad su snimile nadzorne kamere. Radilo se, kako navode, o brutalnom cipelarenju, odnosno o višestrukim i snažnim udarcima noge u glavu mladog vojnika, koji je u jednom trenutku ostao bez svijesti.

Nova TV saznaje i kako je policija nedaleko od mjesta napada zatekla i 20-godišnjeg osumnjičenika koji se pravio da ne zna što se dogodilo i da im želi pomoći.