Nebojsa i milovan glogovac.jpg

Otac poznatog glumca Nebojše Glogovca, protojerej-stavrofor Milovan je preminuo noćas, šest godina nakon smrti sina.

On je bio sveštenik u penziji, a o svom Nebojši uvijek je govorio sa puno ljubavi.

"Četrdeset godina sam sahranjivao ljude i mlade i stare i decu i pokušavao da im kao sveštenik pružim utehu, dam nadu, očuvam veru. Ali kada se meni desio gubitak, bio sam prepušten tome da sam nađem snage da očuvam sebe u bolu", pričao je Nebojšin otac, protojerej stavrofor Milovan Glogovac.

Glogovac vodi porijeklo iz Dramiševa, a njegova porodica je porijeklom sa Kosova i Metohije, prezime su dobili po naselju Glogovac. Polovinom 19. vijeka njegova porodica je preko Crne Gore došla u Hercegovinu. Njegovi preci su se nastanili u Brataču i Dramiševu i svi slave Đurđevdan.

Rođen je u porodici sveštenika Milovana iz Dramiševa i krojačice Milene Glogovac (djevojačko Samardžija) iz Nevesinja. Njegov otac je nakon završene osnovne škole upisao bogosloviju "Svetog Save" u Beogradu 1962. godine, a 1968. se oženio Milenom, Nebojšinom majkom.

Imao je osam godina mlađu sestru Bojanu koja je psiholog, a rano detinjstvo proveo je u porodičnoj kući djeda Gavrila u brdskom selu Dramiševu, nedaleko od Nevesinja.