Trojica mladića su sinoć u naselju Tekija u Mostaru bejzbol palicama napala dvojicu mladića i jednom nanijela teške tjelesne povrede, a potom pobjegli automobilom, nakon čega su ubrzo i uhapšeni.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), u noći sa nedjelje na ponedjeljka oko 1.10 časova policiju u Mostaru su građani obavijestili da su na mostu Hasana Brkića sa bejzbol palicama napadnuta dvije osobe.

“Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije gdje su zatekli H.L.(20) sa vidnim povredama u predjelu glave i M.J.(23) oba iz Mostara. Isti su izjavili kako su sjedili na klupi kada je u jednom momentu pored njih stalo vozilo Golf V iz kojeg su izašla tri osobe od kojih je jedno lice sa bejzbol palicom udarilo više puta L.H. nakon čega su se isti udaljili sa vozilom u pravcu Nove gradske magistrale”, saopštili su iz MUP-a HNK.

Ističu da je brzom reakcijom policije, navedeno vozilo sa licima je uočeno i zaustavljeno u Ul. K. Tomislava.

“Vozilom je upravljao R.M.(22), a sa istim su se u vozilu nalazili i V.Š.(28) i M.T.(28) svi iz Mostara. Pored svakog od njih u vozilu se nalazila drvena palica. Oni su uhapšeni i zadržana u službenim prostorijama radi krim. obrade. Povrijeđenom L.H. su u bolnici ‘dr. Safet Mujić’ konstatovane teške tjelesne povrede”, dodaju iz MUP-a HNK.