Prevrnulo se više kajaka kod Dubrovnika, traga se za izletnicima
 

DUBROVNIK - Kod Dubrovnika se prevrnulo više kajaka, spaseno je osam ljudi, među kojima jedno dijete, a traga se za još troje, prenose hrvatski mediji.

Hrvatski mediji prenose da se traga za još troje izletnika, ali da se brojka stalno mijenja jer je navodno upitna evidencija koja se vodi oko osoba koje idu na izlete kajacima.

Na terenu su u potrazi pripadnici policije i Lučke kapetanije, radnici Lokruma, kao i građani koji su isplovili brodicama.

Dubrovčanin Dominko Radić, koji se uključio u akciju spasavanja ugroženih na moru, rekao je da je po dojavi izašao na more, da su talasi toliko visoki da su mu prelazili preko barke, da na pojedinim mjestima duva vjetar i do 80 kilometara na čas.

"Našao sam tri kajaka prevrnuta, plutali su dokumenti, ali nema ljudi. Ja sam uspio spasiti dvojicu, ali ništa ne govore jer su u šoku. Zabrinjava me što sam našao i dva prsluka kako plutaju", dodao je Radić.

Radić je, kako se navodi, spasio dvoje, najvjerovatnije, njemačkih državljana, a u Betinoj špilji ih je pronađeno četvoro.

Policija je u 15.20 primila dojavu od građana koji tvrde da su uočili nekoliko prevrnutih kajaka s vanjske strane otoka, na otvorenom moru.