Iz Trebinja priča koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.bebe-stajici.jpg

Marija i Budimir Stajić postali su roditelji, nakon 23 godine braka i borbe za potomstvo. Marija je rodila blizance, Snežanu i Nikolu. Porodila se u Banjaluci, i danas Helikopterskim servisom prevezena u Trebinje, gdje joj je priređen doček za pamćenje.bebe-stajicic3.jpg

Na heliodromu ponosni otac, članovi porodice...

Helikopter je dočekan sa ushićenjem, jer je u Trebinje i dom Stajića dovezao najvrjednije - dva dugoočekivana čeda i njihovu majku. Ovo je bio peti i zadnji mogući pokušaj vantjelesne oplodnje, jer Marija ima 46 godina. Nisu se gasile njene nade da će biti majka i uspjela je!

-Osjećam se kao kraljica koja je došla sa svoja dva sokola u naručju - presrećna je Marija.

Budimir ima 59 godina i kaže ovo je tek početak njegovog života.

- Osjećaj je predivan, jer postati roditelj je važno od iskona, da imaš za šta da se boriš, živiš. Poručio bih mladima da se bore za potomstvo - istakao je Budimir.

Posebne zasluge idu Snežani Misiti, predsjednici Udruženja porodica sa problemom steriliteta "Bebe”", koja je činila sve da Marija dobije još jednu šansu za vantjelesnu oplodnju. I zato je kćerka Marije i Budimira dobila ime Snežana po njoj.

Snežana Misita je kroz suze zahvalila na ovoj časti i poželjela da njena imenjakinja ima lakši život nego ona, ali da bude uporna kakva je Snežana kroz život uvijek bila.

Stajići posebno zahvaljuju bivšem gradonačelniku Luki Petroviću koji je odobrio Mariji sredstva za posljednji pokušaj da postane majka. Gradska uprava i tada i sada, kaže Petrović, ima sluh za ove porodioce i njihove probleme. To potvrđuje i sadašnji gradonačelnik Trebinja.bebeee-stajiciii.jpg

Gradonačelnik Mirko Ćurić kaže da će i ubuduće dodjeljivati sredstva za ovu namjenu, jer je ovo plemenit cilj da se bračni parovi ostvare kao roditelji.

U cijeloj ovoj priči i doktorka Sanja Sibinčić iz Banjaluke ima posebnu ulogu, a imao je i Helikopterski servis Vlade Republike Srpske koji je Mariju Stajić dovezao u Banjaluku gdje se porodila i vratio kući sa njenom djecom.

Udruženje "Bebe" ima 114 beba i 200 porodica iz istočne Hercegovine u svom članstvu. Do kraja godine biće bogatiji za još mališana.

Ovakva sreća kao u porodici Stajić nema cijenu.

I da dodamo na kraju- ni Marija ni Budimir nemaju stalan posao. I podstanari su. Vjerujemo da će oni koji mogu omogućiti da ova porodica ima makar jednu sigurnu platu kako bi ovi mališani mogli da imaju ono što im je potrebno.